“I’ve always be…

“I’ve always believed that a lot of the trouble in the world would disappear if we were talking to each other instead of about each other.”
– Ronald Reagan (April 11, 1984)

Moet zeggen dat ik het met deze tekst volledig eens ben. Hoe vaak komt het wel niet voor dat mensen achter de rug van de ander om schandelijke zaken zeggen om zelf beter over te komen of de ander voor schut te zetten. Waarom houden we hier met zijn allen niet mee op en leven we gewoon open en eerlijk met elkaar. Het is zo moeilijk om geen schijn op te houden wanneer je geïntimeerd wordt of indruk op iemand wilt maken die je net of al langer kent en je die persoon wilt laten zien dat je uit het juiste hout gesneden bent! De meeste vallen hiervoor en wat nog erger is liegen dan ook om hun verhaal sterker te maken en wanneer men op deze leugen betrapt wordt zullen ze eerder de leugen in stand houden dan bekennen dat ze fout zitten en niet eerlijk zijn geweest.. Wees alstjeblieft eerlijk en openhartig zodat anderen je zullen vertrouwen in plaats van wantrouwen. Je hebt dit nodig om geen wanhoop en verdriet te veroorzaken.

Advertenties

“I can’t go bac…

“I can’t go back to yesterday because I was a different person then.”
― Lewis Carroll, Alice in Wonderland

Dit is dus precies wat ik bedoel met in het moment leven. Dit is waar ‘Eckart Tolle’ het over heeft in zijn bestsellers. Namelijk dat je volledig en compleet bewust in het moment moet leven, er is namelijk niks anders dan het moment waar je je nu in bevind. Er zijn geen meerdere momenten van het heden, het is een enkel moment waar je in leeft en vervolgens is het voorbij en ga je weer verder. Zo stroom je eigenlijk op een continue stroom van momenten die je volledig kan laten binnendringen of maar voor de helft of nog minder. Vandaag de dag leven we in een maatschappij waarin het zeer belangrijk is om status te hebben. Het ego van de mens maakt ons tot wat we zijn en laat ons een drang naar competitie, verbetering, uitdaging, motivatie en ambitie hebben. Deze eigenschappen zijn onmisbaar om enigszins succesvol te zijn, je hebt eindeloze ambitie nodig en discipline om dit te bereiken.

Wanneer ik om me heen kijken verschillende vrienden heb die al jaren in Amsterdam of Utrecht wonen, en vrienden die vanuit een andere stad naar Den Bosch zijn verhuisd om hier een toekomst op te bouwen. Deze werken 5 dagen en in het begin dus tot aan 70 uur in de week, gelukkig voor hen hebben ze allemaal een prachtige partner en een mooi huis. Eigenlijk zijn ze compleet geslaagd in het leven, succesvol in de liefde, werk en sociale bezigheden. Ik bewonder en respecteer dit ten zeerste maar moet wel een kanttekening plaatsen namelijk dat je eigenlijk voortdurend geleefd wordt door je omgeving. Wanneer in een week dit 40 uur in een kantoor, op de baan of bij een klant is dan beïnvloed dit je bewustzijn in hoge mate en niet persé in positieve zin.

Eckart Tolle vertelt namelijk dat om echt in het nu te leven er een vier stappen plan is om aan te voldoen dat eigenlijk heel simpel en duidelijk is. Ik zal hier de volgende keer over schrijven want ik moet ervandoor haha! Sorry niet verwacht, maar ja ik ben dan ook een amateur blogger pur sang hé haha.